079 - 331 12 00

Mooimakers sinds de 19e eeuw

Meer dan 120 jaar Van Waay Interieurs

Mooimaken zit in het dna van de familie Van Waay. Van kleermaker en manufacturenwinkel, tot kleding- en meubelzaak. Tot op de dag van vandaag blijft ‘mooi maken’ de missie van elke Van Waay.

Ontmoet ons team

De 19e eeuw

Al in 1799 kwam de naam ‘Van Waay’ in de registers voor. Arie van Waay (II), geboren in 1832, was kleermaker van beroep. Zijn zoon Arie (III) ging dezelfde richting op en begon een manufacturenwinkel. Hij liep met zijn hondenkar -volgeladen met garen, band en elastiek- langs de Zuid-Hollandse huizen. Zoon Cornelis echter, een echte zakenman, maakte een bescheiden begin met de verkoop van meubelen, gordijnen en vloerbedekking. Ook hij ging langs de deuren met zijn handel, zoals dat gebruikelijk was in de negentiende eeuw. Als een stel ging trouwen, was Van Waay hét adres voor de inrichting van het nieuwe huis.

De 20e eeuw

Cornelis’ zaken liepen zo goed, dat hij in 1937 een grote showroom liet bouwen. Dat was de grondlegging voor ‘Van Waay Interieurverzorging’. In 1960 kwam Cornelis’ zoon Willem in de zaak, vijf jaar later gevolgd door zijn broer Arie. De broers lieten in 1980 een nieuw pand bouwen, tegenover de reeds bestaande zaak. Het nieuwe gebouw presenteerde moderne meubelstukken. In 1989 sloten de deuren van de originele kledingwinkel, om in dat pand een slaapwinkel te starten.

De 21e eeuw

In 2000 is het gehele bedrijf verhuisd naar de buitenrand van Benthuizen. Drie jaar later is Corné van Waay erbij gekomen, om zijn vader Arie op te volgen als eigenaar van de zaak. In 2006 is de winkel vergroot met 1000 m² met ruimte voor verschillende externe merken, waaronder ‘Sissinghurst outdoor’.

Ons team van mooimakers

Voor elke medewerkers van Van Waay is ongewoon heel gewoon. Daardoor helpen we u ongewoon goed aan een mooi en onderscheidend interieur. Ons team heeft de kennis en ervaring om u goed te adviseren en te helpen bij uw keuze. Onze mooimakers stellen zich graag aan u voor!

Ontmoet ons team

Ontmoet ons bij Van Waay Interieurs

De grootste design woonwinkel van Zuid-Holland, centraal gevestigd in ’t Groene Hart. Binnen een kwartier vanaf Zoetermeer, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Kom inspiratie opdoen, ontvang persoonlijk interieuradvies en laat ons uw woondroom visualiseren in full colour en 3D. Samen maken we er uw thuis van.

Maak een persoonlijke afspraak
Of vraag een offerte aan

Stel uw vraag aan Van Waay Interieurs

Aanhef *

Direct contact

Wat uw vraag over interieur design en ongewoon wonen ook is. Wij hebben een passend antwoord. U kunt ons ook altijd even bellen of een afspraak maken.

079 - 331 12 00 maak een afspraak

Lockdown update: Van Waay Interieurs blijft gewoon bereikbaar

Thuis. De plek waar we uiteindelijk het liefste zijn. Daar gaan we de komende weken ook samen voor zorgen. Ondanks dat onze showroom tot en met 9 februari gesloten moet blijven zijn wij gewoon bereikbaar.

Wij zitten er klaar voor

50+ internationale topmerken en Dutch design brands

079 - 331 12 00 Contact