079 - 331 12 00

Onderhoudstips voor leren meubels

Meubels van leer

Onderhoudstips voor leer

  • Stof uw meubel wekelijks af en onderhoud het vanaf dag één met reinigingswater (uitgezonderd Nubuck). Dit verwijdert huidvetten die zich op hoofdsteunen en armleggers vasthechten en het leer op termijn aantasten. Zie de verpakking voor de juiste gebruiksfrequentie.
  • Neem met een katoenen doek meteen op wat gemorst wordt, zodat vocht niet de kans krijgt in het leer te dringen.
  • Plaats lederen meubelen nooit in direct zonlicht. Het leer kan uitdrogen of verkleuren.
  • Plaats uw leren meubel nooit te dicht bij een kachel, open haard of CV-radiator. Het leer kan plaatselijk uitdrogen en krimpt, waardoor scheurvorming mogelijk is. Ook de houten romp zou hierdoor kunnen trekken of scheuren.
  • Zorg voor de juiste luchtvochtigheid (50-60%). Het natuurproduct leer voelt zich daar het beste bij thuis.

Onderhoudstips voor Nubuck leer

Wij adviseren voor dit leertype enige terughoudendheid bij het onderhoud. Eén onderhoudsbeurt per jaar of per twee jaar is normaal gesproken voldoende. Een speciaal reinigingsmiddel voor nubuckleer is verkrijgbaar bij Van Waay Interieurs.

Onderhoudsmiddelen voor leren meubels

Onderhoudsmiddelen houden het leer soepel en voorkomen uitdroging.

De middelen Ecocare en Anilinecare zijn standaard transparant. Ecocare is ook op kleur leverbaar. De kleuren zijn afgestemd op de leercollectie. In de meeste gevallen volstaat het gebruik van het transparante middel. Een gekleurd middel is aan te bevelen als (een deel van) uw meubel is verkleurd door overmatig zonlicht of bij gebruikssporen.

De behandeling is eenvoudig: enkele druppels aanbrengen op een katoenen doek en inwrijven. Na een korte drogingsperiode uitwrijven met een droge katoenen doek. Let op: druk of wrijf nooit te hard, want dat kan onnodige slijtage aan het leer veroorzaken. Test het product de eerste keer op een onopvallende plaats.

Kom voor onderhoudsadvies naar Van Waay Interieurs

De grootste design woonwinkel van Zuid-Holland, centraal gevestigd in ’t Groene Hart. Binnen een kwartier vanaf Zoetermeer, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Kom inspiratie opdoen, ontvang persoonlijk interieuradvies en laat ons uw woondroom visualiseren in full colour en 3D. Samen maken we er uw thuis van.

Maak een persoonlijke afspraak
Of vraag een offerte aan

Stel uw vraag aan Van Waay Interieurs

Aanhef *

Direct contact

Wat uw vraag over interieur design en ongewoon wonen ook is. Wij hebben een passend antwoord. U kunt ons ook altijd even bellen of een afspraak maken.

079 - 331 12 00 maak een afspraak

50+ internationale topmerken en Dutch design brands

079 - 331 12 00 Contact