079 - 331 12 00

Onderhoudstips voor meubels met microvezels

Meubels van polyester en polyether

Microvezels is de verzamelnaam voor bekledingsmaterialen die geheel worden vervaardigd uit microfibers van polyester en polyether. Ook wel non woven genoemd. De dunne vezels zijn ruim 200 keer dunner dan wolvezels en worden, zoals de term “non-wovens” al zegt, niet geweven maar in een vernuftig scheikundig proces met elkaar verbonden. Deze bekledingsstoffen zijn eenvoudig te reinigen. Alcantara® is hier een bekend voorbeeld van.

Onderhoud

Voor het reguliere onderhoud volstaat het om wekelijks met de stofzuiger te reinigen. Gebruik daarvoor een zachte opzetborstel om schade aan de vezels te voorkomen. Vlekken die niet verdwijnen bij regulier onderhoud zijn goed met water en (neutrale) zeep te verwijderen:

  • Los een PH-neutraal reinigingsmiddel op in handwarm water (25-35 graden) en verwijder de vlek met een zachte doek. U heeft 1 druppel zeep voor ca. 5 liter water nodig om de vlek uit te spoelen. Afneembare hoezen kunnen met zeep in de wasmachine gewassen worden. Gebruik niet te veel water. Het onderliggende schuim kan beschadigd raken als het doorweekt wordt. Vervang het water zodra het vuil is.
  • Na reiniging minstens drie maal afwassen met schoon water. Er mag geen zeep achterblijven. Dat veroorzaakt versnelde vervuiling.
  • Druk na afloop een katoenen doek op de vochtige plek om zo veel mogelijk vocht op te nemen. Herhaal eventueel de behandeling.
  • Let op: verfstoffen uit nieuwe kleding is zeer lastig te verwijderen. Zorg dat uw kleding niet meer afgeeft

Kom voor onderhoudsadvies naar Van Waay Interieurs

De grootste design woonwinkel van Zuid-Holland, centraal gevestigd in ’t Groene Hart. Binnen een kwartier vanaf Zoetermeer, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Kom inspiratie opdoen, ontvang persoonlijk interieuradvies en laat ons uw woondroom visualiseren in full colour en 3D. Samen maken we er uw thuis van.

Maak een persoonlijke afspraak
Of vraag een offerte aan

Stel uw vraag aan Van Waay Interieurs

Aanhef *

Direct contact

Wat uw vraag over interieur design en ongewoon wonen ook is. Wij hebben een passend antwoord. U kunt ons ook altijd even bellen of een afspraak maken.

079 - 331 12 00 maak een afspraak

50+ internationale topmerken en Dutch design brands

079 - 331 12 00 Contact