079 - 331 12 00

Onderhoudstips voor stoffen meubels

Meubels van stof

Iedere stof kan verkleuren onder invloed van licht. Felgekleurde en donkere stoffen lijden hier het meest onder. Plaats uw meubelen daarom bij voorkeur niet in direct zonlicht. Ook meubelstoffen met natuurlijke vezels, en met name wollen stoffen, zijn gebaat bij de juiste luchtvochtigheid (50-60%).

Laat kinderen niet op de meubelen spelen met schoenen aan. Gespen en hakken kunnen het weefsel blijvend beschadigen. Laat huisdieren niet op uw meubelen liggen of aan de bekleding krabben. De garantie op stoffen vervalt na behandeling met een vuilwerende coating.

Het groot onderhoud (gemiddeld 1 x per jaar)

Bij deze onderhoudsbeurt worden zand en stofdeeltjes, alsmede lichaamszouten en -vetten die diep in de stof gedrongen zijn, verwijderd. Afneembare hoezen kunt u chemisch laten reinigen. Bespreek vooraf uitdrukkelijk de risico's met degene die de reiniging uitvoert.

Deze reinigingswijze is voor uw eigen risico. De vaste stofferingen kunt u door een vakkundig en erkend reinigingsbedrijf laten schoonmaken. Vlekken op uw Leolux meubel? Vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Vervolgens een theedoek natmaken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen en zo laten drogen. Niet deppen, wrijven of schrobben. Niet kijken of het werkt, dan wordt de absorptie van de vloeistof in de theedoek onderbroken. Hardnekkige vlekken goed laten drogen.

Kom voor onderhoudsadvies naar Van Waay Interieurs

De grootste design woonwinkel van Zuid-Holland, centraal gevestigd in ’t Groene Hart. Binnen een kwartier vanaf Zoetermeer, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Kom inspiratie opdoen, ontvang persoonlijk interieuradvies en laat ons uw woondroom visualiseren in full colour en 3D. Samen maken we er uw thuis van.

Maak een persoonlijke afspraak
Of vraag een offerte aan

Stel uw vraag aan Van Waay Interieurs

Aanhef *

Direct contact

Wat uw vraag over interieur design en ongewoon wonen ook is. Wij hebben een passend antwoord. U kunt ons ook altijd even bellen of een afspraak maken.

079 - 331 12 00 maak een afspraak

50+ internationale topmerken en Dutch design brands

079 - 331 12 00 Contact